ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Στο πλευρό των κατοίκων της Θράκης που αντιδρούν στην αδειοδότηση χρυσορυχείων, η οποία μεθοδεύεται από την Κυβέρνηση στην περιοχή τους με την διαδικασία του fast track, βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με την επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Ιωάννα Κοντούλη.
Η Ιωάννα Κοντούλη, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τόνισε ότι αυτή δεν βρίσκεται σε χίμαιρες που συντηρούν τις ίδιες χρεοκοπημένες πρακτικές και πολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα:
«Η απάντηση στην κρίση σήμερα βρίσκεται στη συμφιλίωση με τη γη, με τη θάλασσα, με τη ζωή, με το περιβάλλον που ζούμε εμείς και θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Ναι, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς χρυσωρυχεία, καλύτερα, με δραστηριότητες που παράγουν αγαθά αναντικατάστατα και πολύ ψηλά στο χρηματιστήριο των αξιών της βιωσιμότητας και της προοπτικής της χώρας μας, της ίδιας της ζωής μας. Οι επιλογές της ζωής δεν μπορούν να γίνονται με την απειλή του θανάτου. Κατανοούμε την αγωνία των ανθρώπων που περιμένουν ότι σκάβοντας τη γη, θα ανεβάσουν τις προσδοκίες τους για ζωή και δουλειά, αλλά δυστυχώς ό,τι είναι χρυσός, δεν λάμπει, δεν ακτινοβολεί ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο