Οικολόγοι Πράσινοι : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ RDF στην Αλεξανδρούπολη

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ RDF στην Αλεξανδρούπολη-ΠΟΛΙΤΕΣ= 1-0

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ της 5.9.2011, δυστυχώς αποδείχθηκε ότι με ευθύνη κυρίως του προεδρείου, υπάρχει δυσκολία στο να σταθεί ο Θεσμός στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του περιφερειακού Συμβούλου της <<ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ>> Μακρή Θανάση, ζητήθηκε να επανέλθει το θέμα της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εργοστάσιο Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη που προέβλεπε μονάδα Θερμικής Επεξεργασίας Ελαφρού Κλάσματος (RDF).
Υπήρξε προφορική διαβεβαίωση προς τον κ Μακρή από πλευράς του προέδρου, ότι το θέμα θα επανέλθει.

Αντί γι’ αυτό όμως το θέμα που συζητήθηκε, αφορούσε το γενικότερο σχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων στην ΑΜΘ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ να επιτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση για την ψηφισθείσα ΜΠΕ για την μονάδα καύσης RDF στην Αλεξανδρούπολη.
Επιπλέον στέρησε από τον κ Μακρή τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνει τις απαιτούμενες διευκρινιστικές ερωτήσεις και την τοποθέτησή του.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ακόμη και σχετική ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ Ποτόλια Χρήστου για το αν προβλέπεται μονάδα καύσης στην Αλεξανδρούπολη ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ.
Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη σαν ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε πλέον ότι ήταν προσχεδιασμένη η προσθήκη στην σχετική ΜΠΕ της μονάδας καύσης RDF και όχι αβλεψία του μελετητή όπως ατυχώς προσπάθησαν να μας πείσουν ακόμα και στελέχη της ΔΙΑΑΜΑΘ.
Καλούμε σε εγρήγορση του τοπικούς πληθυσμούς στην Αλεξανδρούπολη και Καβάλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΑΜΘ.
Η καύση οποιουδήποτε κλάσματος των απορριμμάτων, αποτελεί κόκκινο πανί για το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ εδώ και δεκαετίες για συγκεκριμένους λόγους.
Ζητούμε από τους πολίτες να απαιτήσουν από τους αιρετούς συμπολίτες μας:
1) Να μην βάλουν μία ταφόπλακα στις θέσεις εργασίας {που μπορούν να δημιουργηθούν με τις διαδικασίες της Ορθολογικής Διαχείρισης Απορριμμάτων (μείωση-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση-κομποστοποίηση), σε αντίθεση με αυτές της καύσης}
2)Να μην υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας με την δεδομένη ρύπανση
από την μονάδα καύσης
Πιστεύουμε ότι εθελοτυφλεί η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ (και μέρος της μειοψηφίας), αν νομίζει ότι έτσι απλά από την πίσω πόρτα θα περάσει την καύση των απορριμμάτων.
Επιπλέον φοβόμαστε ότι η όποια προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην ΑΜΘ από πλευράς ορισμένων στελεχών που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, θα πάει στον βρόντο από την επιμονή να λειτουργήσουν και μονάδα καύσης RDF.
 Πασχαλίδης Γεώργιος, Συντονιστής Περιφερειακής Γραμματείας ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της ΑΜΘ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο