Διαδοχή προέδρου στον ΕΦΕΤ και το ΔΤ της ΠΟΜΕΚ(Από την ιστοσελίδα http://ecogreensalonika.wordpress.com/2011/07/13/succession-to-president-of-efet/)

Είστε πρώην συνδικαλιστής, κομματικό στέλεχος και αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος; Μια επιτελική θέση, άσχετη με τις σπουδές σας, σας περιμένει!
Μνημείο παλαιοκομματικής λογικής θεωρούμε οι Οικολόγοι Πράσινοι την επιλογή του μηχανικού κ. Μίχα, ως νέου προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πέρα από την κομματική του διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Μίχας, δεν έχει επιστημονική ή επαγγελματική προϋπηρεσία στο χώρο των τροφίμων.
Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε απαράδεκτο να επιλέγονται, ως διοικητές νευραλγικών θέσεων σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ, κομματικά στελέχη που απέτυχαν να εκλεγούν ως βουλευτές ή δήμαρχοι. Ακόμη μια φορά, οι εξαγγελίες για αξιοκρατία και «ανοιχτή διακυβέρνηση» θυσιάζονται στον βωμό της αποκατάστασης των «δικών μας» παιδιών και της τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών.
Η επιλογή, όμως, του ατυχήσαντα υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά ως νέου προέδρου του ΕΦΕΤ, γεννά επιπλέον σοβαρά ερωτηματικά: Γιατί παραιτήθηκε ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Νυχάς; Αληθεύουν δημοσιεύματα για εισαγωγή τροφίμων μολυσμένων με το επικίνδυνο βακτήριο Ε.coli; Αληθεύει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ πιέστηκε να υποβαθμίσει το θέμα για να μην πληγούν οι πωλήσεις γνωστής γερμανικής αλυσίδας;»-Επίσης από την  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ«Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου  Αθήνα, 11/07/2011


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σήμερα, Δευτέρα 11/7/2011, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΠΟΜΕΚ) έλαβε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI. Διαπιστώθηκε μεν ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τους θανάτους στη Γερμανία αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο. Οι ποσότητες αυτών των προϊόντων έχουν αποσυρθεί από τα ράφια του σούπερ μάρκετ αλλά δεν έχουν καταστραφεί. Η γερμανική αλυσίδα πιέζει για επιστροφή τους στην κατανάλωση.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών προκειμένου να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα και πρωτίστως η υγεία των καταναλωτών ζητάμε:

1. άμεση καταστροφή των μολυσμένων προϊόντων διότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της υγείας και της ζωής των καταναλωτών,

2. ανάκληση της παραίτησης του προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Γιώργου Νυχά, διότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους,

3. οι καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές τους από το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μέχρις ότου πραγματοποιηθούν τα δύο πρώτα αιτήματα μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών επανεξέτασης των κατασχεθέντων προϊόντων, αποφασίστηκε η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των τροφίμων τα οποία κρίθηκαν οριστικά «Μη ασφαλή - Επιβλαβή για την υγεία». (24-8-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο