«Υποχρέωση και δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η αποτροπή της απόλυτης καταστροφής του περιβάλλοντος της προσβολής της υγείας και της ίδιας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.
Η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης τεράστιων ποσοτήτων του ισχυρότατου δηλητηριώδους διαλύματος κυανιδίων για το ξέπλυμα του χρυσού (από το πέτρωμα), θα εξαφανίσει κάθε ζωή στην περιοχή μας.
Οι εταιρείες με αντικείμενο την εξόρυξη του χρυσού παίρνουν όλα τα κέρδη και τον χρυσό από την γη μας και αφήνουν στον τόπο μας δηλητήρια και μεταλλευτικά απορρίμματα, απαξιώνοντας και αποκλείοντας όλες τις άλλες παραγωγικές δράσεις.
Για την προγραμματισμένη παραγωγή χρυσού στην Αλεξανδρούπολη (πέραμα) 35 περίπου τόνων θα πρέπει (με τα στείρα) να εξορυχθούν πάνω από 16 εκατομμύρια (!!!) τόνοι πετρώματος. Από αυτά 11. εκατομμύρια τόνοι θα αλεσθούν σαν πολύ ψιλό αλεύρι και θα περάσουν από λουτρό κυανιδίων , και μετά την ανάκτηση των 1,2,3 γραμμαρίων χρυσού ανά τόνο, θα καταλήξει το αλεσμένο πέτρωμα ουσιαστικά 100% σαν τοξική δηλητηριασμένη λάσπη σε πελώρια λεκάνη τελμάτων σε διπλανό ρέμα. Ο γραφικός λόφος Περάματος με τα ωραία πυριτιωμένα βράχια στην κορυφή του θα μετατραπεί σε έναν πελώριο σεληνιακό κρατήρα.
Στηρίζουμε τον αγώνα της διανομαρχιακή επιτροπής Έβρου-Ροδόπης κατά των χρυσορυχείων και συμβαδίζουμε με την ομόφωνη επίσης απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αν. Μακεδονίας και Θράκης ενάντια στα χρυσορυχεία, ως και όλων των θεσμικών φορέων, επιστημονικών συλλόγων σωματείων και νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου , όπως του ΤΕΕ Θράκης του Επιμελητηρίου Έβρου , του Ιατρικού Συλλόγου του Δικηγορικού Συλλόγου , του Εργατικού Κέντρου, κ.λ.π. με την υπόμνηση ότι δεν υπάρχει σύλλογος ή σωματείο που να συγκατατίθεται με την καταστροφή του τόπου μας από την ίδρυση χρυσορυχείων.
Για τον λόγο αυτό αντιτιθέμεθα στην άνω επένδυση , ζητώντας από την πολιτεία να μας απαλλάξει από τον κίνδυνο αυτό τροποποιώντας ταυτόχρονα τον μεταλλευτικό κώδικα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πρόσθεσε σχόλιο