Γυναίκες σε θέσεις πολιτικής ευθύνης


Στη Βέροια στις 29 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης  σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και την εταιρεία «Π.Ε.Τ.Α ΑΕ» σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.
            Στην Ημερίδα απευθυνόταν σε αιρετές στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκπροσώπους γυναικείων σωματείων από τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία Θράκη.  Σ’ αυτή συμμετείχε και η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου  περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η κ. Κ. Γεροστεργίου είναι και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας.
            Στα πλαίσια της Ημερίδας αναπτύχθηκαν οι επιμέρους θεματικές: «Πολιτικές ισότητας των φύλων στις τοπικές κοινωνίες», «η Ευρωπαϊκή Χάρτα και εφαρμογή της στις τοπικές κοινωνίες. Δομές ισότητας στις τοπικές κοινωνίες», «Εισαγωγή στην οπτική του φύλου, κοινωνικοί ρόλοι των φύλων, στερεότυπα και προκαταλήψεις, συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και «Τεχνικές επικοινωνίας και η εικόνα των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο