Η "Οικολογία-Αλληλεγγύη" στηρίζει τα τοπικά προϊόντα

http://www.thrakinews.gr   Μια νέα πρωτοβουλία σύνδεσης των επαγγελματικών τάξεων της τοπικής κοινωνίας ξεκινάει η παράταξη "Οικολογία-Αλληλεγγύη", στο Περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Σύμφωνα με αυτή την πρωτοβουλία, «υιοθετούνται» κάποια ξενοδοχεία της Ροδόπης, στα οποία θα επιχειρηθούν να μπουν τοπικά προϊόντα, είτε για το πρωϊνό, είτε για το καθημερινό φαγητό, μεσημεριανό ή βραδινό.


Το ρόλο του διαμεσολαβητή, για να έρθουν οι αγρότες-παραγωγοί κοντά με τους ξενοδόχους, έχει αναλάβει να διαδραματίσει η Οικολογία-Αλληλεγγύη. Μάλιστα στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η κατάρτιση ενός καταλόγου με ονόματα αγροτών-παραγωγών, τον οποίο και θα παραδώσουν στα «υιοθετημένα» ξενοδοχεία. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες νύξεις στους ξενοδόχους έχουν γίνει και έχουν αποδεχθεί με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, αυτό το ενδεχόμενο.

Το επόμενο βήμα θα είναι μια συνάντηση μεταξύ τους για να καθορισθεί το εύρος της συνεργασίας και σε ποια προϊόντα, ειδικά τώρα που ξεκινά η καμπάνια του ελληνικού πρωϊνού. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήδη φιλοξενούν τοπικά προϊόντα στα μενού τους και εξέφρασαν την επιθυμία να αυξήσουν την παρουσία του τοπικού προϊόντος στα ξενοδοχεία, μια και οι ίδιοι πελάτες το ζητάνε μεν, αποκτά ταυτότητα και αποτύπωμα γεύσης, το ξενοδοχείο δε, μια και το κυρίαρχο που μένει από ένα τόπο που επισκεπτόμαστε είναι τα γευστικά ταξίδια του ...ουρανίσκου μας!

Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της παράταξης Οικολογία-Αλληλεγγύη στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, Κατερίνας Γεροστεργίου, « Η περιφέρεια ΝΑΙ μπορεί να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός τοπικού σχεδίου ανάπτυξης για τον τόπο, φέρνοντας κοντά τους επαγγελματίες, όπως το απαιτεί πλέον το πνεύμα της εποχής και το οποίο οδηγεί και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν μπορεί να ασχολείται μόνο με τα έργα και το όραμα το μακροπρόθεσμο, μπορεί να ασχοληθεί και κατά τόπους με την καθημερινότητα, να αναπτύξει και να συντονίσει πρωτοβουλίες. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα στηριχθούν στην αλληλογνωριμία των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων, στη συνεργασία μεταξύ τους. Αυτό θα φέρει πρωτίστως την ανασυγκρότηση και θα ακολουθήσει και η πολυπόθητη ανάπτυξη. Εμείς πιστεύουμε ότι έτσι φεύγουμε από το μοντέλο που μας καθήλωσε σε αυτή την κρίση και προχωράμε σε σωστές βάσεις, από κοινού. Αυτό θα μας οδηγήσει και στην βιώσιμη ευημερία για όλους», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Γεροστεργίου, προσθέτοντας δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δείγματα γραφής προς αυτό το σημείο από τον Περιφερειάρχη, κυρίως στο θέμα της συζήτησης για το αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας για το 2014-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο