Η στροφή στη γεωργία και στην ύπαιθρο μπορούν να στηρίξουν την οικονομία μας


Συνέντευξη τύπου παραχώρηση στην Κομοτηνή την Πέμπτη 7 Ιουνίου ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων. Τη συνέντευξη τύπου πλαισίωσαν ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ  κ. Γιώργος Τσέκος, οι κ Κυριακού Γιώργος, Μανομενίδης Ιωάννης κ Θανάσης Μακρής υποψήφιου βουλευτές στη Ροδόπη και η κα Κατερίνα Παπαδοπούλου υποψήφια βουλευτής στον Έβρο.

Από τα κυριότερα σημεία από το μεστό και ποιοτικό λόγο του κ. Παρασκευόπουλου παραθέτουμε τα κάτωθι:
Ως κόμμα θέτουμε τρια βασικά ζητήματα.
Αυτά είναι:
  1. η πραγματική οικονομία    2.η ευρωπαϊκή διάσταση            3.οι πολιτικές εξελίξεις
Απέναντι σε μια οικονομική λεηλασία φυσικών και ανθρώπινων πόρων που προωθείται με δραστηριότητες όπως αυτή των χρυσωρυχείων στη Β. Ελλάδα, εμείς  προτείνουμε την πράσινη στροφή στην οικονομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τριών πυλώνων
  1. στροφή στη γεωργία και στην ύπαιθρο, τα οποία μπορούν να στηρίξουν την οικονομία μας,
  2. απεξάρτηση από το πετρέλαιο, το οποίο άλλωστε εισάγουμε πληρώνοντας δις Ευρώ ετησίως,
  3. επένδυση στα συλλογικά αγαθά, καθώς η έννοια του περιβάλλοντος περικλείει και αυτά
Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι αν καταστρέψουμε και το περιβάλλον θα είμαστε 2 φορές φτωχότεροι

Θέλουμε μια νέα εναλλακτική πλειοψηφία με σεβασμό στην οικονομία και την κοινωνική βιωσιμότητα. Μια πλειοψηφία εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία  είναι εφικτή μόνο αν μπουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή.
Θέλουμε να είμαστε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Οι ΟΠ φέρνουν στο προσκήνιο θέματα που κανείς άλλος δε φέρνει.

Η χωρά δεν αντέχει τρίτες εκλογές και ο Βενιζέλος θα πρέπει να πει από τώρα κατά πόσο σκοπεύει να τις προκαλέσει στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Σε μια εναλλακτική πλειοψηφία θα έχουμε το δύσκολο αλλά κρίσιμο έργο να είμαστε το αντίβαρο στο έλλειμμα προτάσεων της αριστεράς και στην αμφίσημη ρητορική που φέρεται να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα.

Θα είμαστε δύναμη διαλόγου, λειτουργώντας ως ανάχωμα απέναντι στον κίνδυνο να κοπεί η κοινωνία στα δυο.
Για την Ευρώπη που ζει αυτές τις μέρες δραματικές εξελίξεις με τις πιέσεις των αγορών στην Ισπανία, χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης που να δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και για το μεσογειακό νότο καθώς και άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με ριζική αλλαγή της φιλοσοφίας του αλλά και ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα.
Στις απαραίτητες ευρωπαϊκές συμμαχίες της χώρας μας, ιδιαίτερα στη Βουλή, έχει ήδη ρόλο η συμμετοχή μας στην πολιτική οικογένεια των Πράσινων που όχι μόνο έχουν τις πιο ουσιαστικές αντιπροτάσεις απέναντι στην κα Μέρκελ και στον κ, Μπαρόζο, αλλά συνδιαμορφώνουν και εξελίξεις.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους αναφορικά με τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού στην περιοχή μας, τις συνδυασμένες μεταφορές (σύνδεση λιμανιών με σιδηροδρομικό δίκτυο), τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική επικαιρότητα.