Χαλκιδική: οι Αγωγές δεν Ανακόπτουν τους Αγώνες των Κατοίκων για Προστασία από τα Μεταλλεία Χρυσού

Ευθεία βολή κατά της διαφάνειας, η αγωγή 1 εκ. ευρώ για δημοσιοποίηση στοιχείων
(από την ιστοσελίδα  http://ecogreensalonika.wordpress.com/ ) 
Απαράδεκτη ενέργεια εκφοβισμού και ευθεία βολή κατά της διαφάνειας, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» εναντίον ενεργού πολίτη με σημαντικό ρόλο στους αγώνες κατά των επενδυτικών της σχεδίων στη Χαλκιδική.
Πρόκειται για τον οικονομολόγο Γιάννη Μίχο, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, που μαζί με την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας αντιτίθεται στα μεταλλεία χρυσού.
Η αγωγή αφορά τη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων που ήταν ήδη διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ως πράξη που πλήττει τα «νόμιμα συμφέροντα» της εταιρίας.
Η ενέργεια της εταιρείας δείχνει απώλεια ψυχραιμίας μπροστά στην καθολική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής στα καταστροφικά επενδυτικά της σχέδια. Δείχνει επίσης τον τρόπο που η εταιρία αντιλαμβάνεται τη διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο απόληψης χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική. Στρεφόμενη δικαστικά εναντίον ενός πολίτη που απλώς δημοσιοποίησε τα οικονομικά στοιχεία του επενδυτή και του προτεινόμενου έργου, αναγνωρίζει ότι τα στοιχεία αυτά είναι από μόνα τους ιδιαίτερα ενοχλητικά για τους νυν, αλλά και μελλοντικούς μετόχους της εταιρείας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιδρούμε στη σταδιακή καταστροφή της χώρας από παντελώς ασύμφορα για την κοινωνία επενδυτικά σχέδια, στις χαριστικές συμφωνίες Ιδιωτών με το Δημόσιο, στη μόλυνση της φύσης και της κοινωνίας από βραχυπρόθεσμα και μη αειφόρα έργα, αλλά και στις διώξεις και εκφοβισμούς πολιτών που λαμβάνουν δημόσια θέση σε θέματα προστασίας της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Υποστηρίζοντας τον Γιάννη Μίχο, υποστηρίζουμε τον ανεξάρτητο πολιτικό και κοινωνικό αγώνα πολιτών που παραμένουν ενεργοί και ενδιαφέρονται έμπρακτα για τον τόπο τους. Δηλώνουμε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και κάθε πολίτης που θα υποστεί διώξεις από την εταιρεία θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο