Το σχόλιο ενός Αθηναίου, επισκέπτης στον τόπο μας.......

Το ΣΚ των Χριστουγέννων βρέθηκα στην Καβάλα – Ξάνθη – Δράμα Αφού πήρα την πίκρα μου από τις κυριολεκτικά άδειες εθνικές οδούς και τα ..γραφικά διόδια , έφτασα στον προορισμό μου όπου αντίκρισα (τι πρωτότυπο !!) απελπισμένους ανθρώπους.

Βέβαια εκτός από απελπισμένοι ήταν (όπως όλοι εμείς) αθώοι ..


Επειδή όμως πιστεύω ότι δεν ήμαστε και τόσο αθώοι , επιτρέψτε μου 2 παρατηρήσεις- προτάσεις :

Α) Δείτε καλά την διαδρομή και τις υποδομές (κτίρια κλπ..) του ΟΣΕ κεντρική Ελλάδα – Βόρεια Ελλάδα – δυτική Μακεδονία . Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε η όλη υποδομή να εξελιχθεί σιγά- σιγά σε πολύ καλή τουριστική εκμετάλλευση παράλληλα βέβαια με την εμπορική της παρουσία.

Είναι απίστευτα τα μέρη και τα κτίρια που θα αποκαλυφθούν αν γίνει μια στοιχειώδη περιποίηση των χώρων (σκουπίδια- μπάζα κλπ,..) και αργότερα με κάποια καλή μελέτη οικολογικές παρεμβάσεις και καλό marketing να επεκταθεί σε κάτι πιο αναβαθμισμένο τουριστικά. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για όλη την ανάπτυξη των συρμών στην Ελλάδα .

Το έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη , εδώ τo πρόβλημα βέβαια είναι πώς να απομακρύνεις τα λαμόγια που καραδοκούν …

Β) Βρέθηκα σε ένα απίστευτα όμορφο δασικό σημείο όπου υπήρχαν ποτάμια , ιαματικά νερά και φυσικές πηγές.

Χωρίς βέβαια να μου κάνει έκπληξη , είδα οι ντόπιοι ( και όχι μόνο) να έχουν γεμίσει τον τόπο με σκουπίδια , με άθλιες παράγκες και με μεγάλη διάθεση καταπάτησης του χώρου.


Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να έχουν κάνει μια κεντρική υποδομή υδρομάστευσης όπως λέγεται και παροχής του νερού σε τουριστικές εγκαταστάσεις SPA που θα δένουν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον .

Ας έφτιαχναν και οι προνομιούχοι ντόπιοι από ένα ξύλινο αξιοπρεπές κατάλυμα για να χαίρονται τον τόπο τους.

Θα είχαν τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και δουλειά (που θα την ζήλευαν πολλοί) για τουλάχιστον 20 οικογένειες.

Τα παραπάνω τα συζήτησα με αρκετό κόσμο εκεί και δυστυχώς πήρα τις γνωστές απαντήσεις :

-Εχουν ενστάσεις οι οικολόγοι ,

-φταίνε οι προηγούμενοι που τα φάγανε ,

-φταίει η Αθήνα που δεν εγκρίνει κονδύλι

- Τι μας λές ρε Αθηναίε τώρα κλπ κλπ..

Επέστρεψα στην Αθήνα έχοντας ακόμη στα αυτιά μου την κριτική για όλους τους άλλους που είναι λάθος εκτός βέβαια του εαυτού μας .. Λυπάμαι που ετοιμάζονται από εκείνα τα μέρη να μεταναστεύσουν και πάλι σε Γερμανίες και Αυστραλίες


Αναγνώστης
 
από http://www.roufianos.com/showthread.php/249110-%CE%A4%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%81%CE%B5-%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%B5-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο