Πλήρη προστασία για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Προς την σωστή κατεύθυνση το Νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Νέστο  και τους   Υγρότοπους του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης(Ραμσάρ).  Πιστεύουμε ότι ήταν  μονόδρομος η  κατάργηση της  ΚΥΑ  (2008)  η οποία  θεωρήθηκε ως απαράδεκτη από  το τις περιβαλλοντικές οργανώσεις επιτρέποντας  μέχρι και την κατασκευή  δεξαμενών καυσίμων από εταιρίες πετρελαιοειδών.
Φαίνεται πλέον να  διασώζεται η  Φωνής της Αμερικής μια  έκταση που επέστρεψε  πρόσφατα στη διαχείριση του Ελληνικού Κράτους και η οποία βρίσκεται  στη καρδιά του Εθνικού Πάρκου στο Δέλτα του Νέστου.
Δυστυχώς στον τόπο μας ποτέ δεν υπήρξε οριοθέτηση των χρήσεων γης, συναντούμε διάσπαρτες βιομηχανίες και κουφάρια βιομηχανιών τοποθετημένα χωρίς σχεδιασμό και υποδομές. Αναδασμοί και οι διανομές της γης διενεργήθηκαν χωρίς καμιά μέριμνα για τις αλλαγές που επιφέρουν στο οικοσύστημα και στην βιοποικιλότητα. Μοναδικός στόχος να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για περισσότερο κέρδος .

liaros@hotmail.com
Συντασσόμαστε με τις απόψεις και την φιλοσοφία του προτεινόμενου διατάγματος για το εθνικό πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης επειδή θεωρούμε ότι βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο