Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ανοιχτών συσκέψεων της πρωτοβουλίας για την κρίση στην Περιφέρεια Αν. Μακ & Θράκη

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των ανοικτών συσκέψεων που έγιναν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη δημιουργία περιφερειακού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, η Οικολογία Αλληλεγγύη εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών. Ελπίζει ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα αποδεχτεί ομόφωνα τις προτάσεις που καταθέτει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και με βάση αυτές θα ενεργοποιηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της δημιουργίας αναχωμάτων στη συνεχιζόμενη βύθιση της τοπικής οικονομίας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μακρής, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, πιστεύει ότι σε ότι αφορά το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης τα άμεσα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι :

· Η άμεση παρουσίαση της καταγραφής των αναγκών κοινωνικής αλληλεγγύης ανά περιοχή, των φορέων και των δράσεων που αναπτύσσονται και οι διαθεσιμότητες που δηλώθηκαν στην πρώτη αυτή φάση της δημιουργίας του περιφερειακού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.

· Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και η Επιτροπή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης να επικοινωνήσουν και να ενεργοποιήσουν και όσες δημοτικές αρχές δεν παραβρέθηκαν στις συναντήσεις των φορέων για τη δημιουργία των τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.

· Μαζί με τους δήμους, είτε ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις συναντήσεις είτε όχι, να προχωρήσουν στην οργανωτική συγκρότηση των επιμέρους δικτύων σε χωρικό επίπεδο των δήμων.

· Τέλος η Οικολογία Αλληλεγγύη θεωρεί ότι είναι πρώτης προτεραιότητας η επικοινωνία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη διασύνδεσή της με το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης σε επίπεδο δήμου ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η προστασία των παιδιών αλλά και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Μακρής δήλωσε σχετικά «Ενώ ως πολιτεία έχουμε τη νομική υποχρέωση για τη διασφάλιση τροφής, στέγης, θέρμανσης, υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλειας για τα παιδιά και τους νέους μέσα από την Χάρτα των δικαιωμάτων που συχνά διατυμπανίζουμε δεν έχουμε τους μηχανισμούς και τις δομές που θα τα διασφαλίσουν. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν και οι δομές αλλά και η νοοτροπία που θα εξασφαλίσουν αυτή την προστασία στα παιδία και τους νέους σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδος της κρίσης.» Ο επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης συνέχισε ότι «δεν αγνοούμε ότι πολιτικές, αξίες και αναπτυξιακό μοντέλο παγκόσμια και τοπικά μας έφεραν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε στο πολιτικό πλαίσιο των αιτιών της κρίσης προκειμένου να συσπειρωθούμε στη δημιουργία των αναγκαίων αναχωμάτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής απέναντι στην θεομηνία των καταστροφικών επιλογών που αντιμετωπίζουμε»
8-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσθεσε σχόλιο