Η εκμετάλλευση χρυσού θα οδηγήσει σε περιβαλλοντική και κοινωνική πτώχευση της Θράκης

Σχολιασμός δηλώσεων εκπροσώπου της εταιρίας "Χρυσωρυχεία Θράκης"

Στις 25.2.2011 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ" συνέντευξη με τον κ. Γιάννη Μπαρά, επιστημονικό συνεργάτη της εταιρίας Χρυσωρυχεία Θράκης (θυγατρική της καναδικής κοινοπραξίας Eldorado Gold). Ο παρακάτω σχολιασμός, αποτελεί αντιπαράθεση των δηλώσεων του κ. Μπαρά και αποσκοπεί στη σωστή δημόσια ενημέρωση με συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που βασίζονται σε εμπειρίες 35 ετών γεωλογικών, ορυκτολογικών, πετρογραφικών και γεωχημικών εργασιών στην Θράκη (βλ. υποσημείωση στο τέλος του άρθρου).

"Οι κερασιές έχουν ανθίσει στην Ιαπωνία, σηµατοδοτώντας την έναρξη της άνοιξης. Παραδοσιακά, τα πάρκα και οι ναοί θα ήταν αυτήν την εποχή κατάµεστοι από ανθρώπους που τρώνε, πίνουν και τραγουδούν κάτω από τα δένδρα ..."

Χαλκιδική: οι Αγωγές δεν Ανακόπτουν τους Αγώνες των Κατοίκων για Προστασία από τα Μεταλλεία Χρυσού

Ευθεία βολή κατά της διαφάνειας, η αγωγή 1 εκ. ευρώ για δημοσιοποίηση στοιχείων
(από την ιστοσελίδα  http://ecogreensalonika.wordpress.com/ ) 
Απαράδεκτη ενέργεια εκφοβισμού και ευθεία βολή κατά της διαφάνειας, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» εναντίον ενεργού πολίτη με σημαντικό ρόλο στους αγώνες κατά των επενδυτικών της σχεδίων στη Χαλκιδική.

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Π.Συβούλου της Οικολογίας Αλληλεγγύης Θανάση Μακρή

Καλεσμένοι του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, οι εκλεγμένοι με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και την απόκτηση εμπειριών γύρω από την ανάπτυξη πράσινων τοπικών πολιτικών.

Το καρναβάλι τέλειωσε ... τα σκουπίδια μείνανε

Το καρναβάλι τέλειωσε, πολύς λόγος για το τίποτα η περιβόητη μάσκα (ένας τεράστιος  όγκος από φελιζόλ) μπήκε στο βιβλίο  Γκίνες αλλά  δεν εντυπωσίασε.  Εκτός από την σκοπιμότητα του εγχειρήματος, αυτό που  προκαλεί  ερωτηματικά  είναι για το που θα κατάληξη την επόμενη των εορτών όλο αυτό το σκουπίδι του φελιζόλ, τόσο από τους δύο τόνους της μάσκας όσο και από τα άρματα.....